بازارچـــــه ی رودبنــه ای

از همه جا و برای همه

بازارچـــــه ی رودبنــه ای

از همه جا و برای همه

سلامت را در آشپزخانه جست وجو کنید

احساس نشاط با خوردن یک استکان چای در ساعات اولیه روز، سستی و رخوت به دنبال پرخوری و بداخلاقی به دنبال گرسنگی شدید، مثال های ساده ای هستند که تغذیه نقش بسزایی در رفتارهای فردی و اجتماعی و حتی بیماری های روانی دارد.حدود ۱۰ درصد مردم دنیا نسبت به برخی از مواد غذایی حساسیت دارند که این مسئله باعث ایجاد مشکلات جسمی نظیر ضایعات پوستی (کهیر، اگزما و یا جوش های پوست)، مشکلات گوارشی (از جمله نفخ در صورت داشتن حساسیت به شیر) و موارد دیگر می گردد. تاثیر مواد غذایی بر روی هورمون های مختلف بدن باعث تغییر در رفتارها و عادات روزمره آنها می شود. به طور مثال اسید آمینه ها که پیش ساز مواد پروتئینی (گوشت) هستند سبب تحریک تولید هورمونی به نام سروتونین می شود که عامل اصلی آرامش، خواب و اشتها است. تئین موجود در چای و کافئین موجود در قهوه باعث تحریک تولید هورمون های دوپامین و آدرنالین می شوند که نقش مهمی در فعالیت های مختلف بدن از جمله خواب، تنظیم ضربان قلب، اضطراب و رفتارهای اجتماعی داشته و در مصرف بیش از حد آنها ممکن است اختلالات مربوطه دیده شود.دریافت بیش از حد ماده ای به نام سالیسیلات که در بسیاری از مواد غذایی از جمله پوست میوه های نرسیده، پنیر مانده، شکلات، گوشت های مانده، سرکه و گوجه فرنگی نرسیده وجود دارد در درازمدت باعث افسردگی، گیجی و منگی می شود بنابراین توصیه می شود پوست میوه های نرسیده را ضخیم تر گرفته یا از میوه های رسیده استفاده کنید چرا که این ماده با رسیدن میوه کاهش می یابد. طی تحقیقات به عمل آمده افرادی که دچار افسردگی هستند با رعایت رژیم غذایی حاوی ویتامین های گروه B و اسیدهای چرب خاص و همچنین میوه، سبزی و گوشت از نوع سفید (مرغ و ماهی) و عدم مصرف یا مصرف محدود مواد قندی، قهوه، چای و نمک به طور معجزه آسایی بهبود یافته اند. بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکلات جسمی یا روانی سعی کنیم که ابتدا مروری در وضعیت تغذیه روزانه داشته باشیم، از پزشک خود در این موارد سئوال کنیم و انتخاب اول خود را در قفسه های داروخانه ها جست وجو نکنیم.  

روزنامه شرق

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد